Skip to main content

Apparent bug in WebObs

capricornus's picture
capricornus
Offline
Joined: 2012-04-04

For some of the stars that I observe, the Chart ID is not preserved from one WebObs session to the next, and I have to dig through my stack of charts to find the Chart ID and re-enter it each time. It appears to me that this situation is confined to stars having very long names or designations (e.g. CSS100217:104411+211307, MASTER 072948.66+593824.4, SDSS J100515.38+191107.9 - each 23 or more characters in the name). I do not have to re-enter the Chart ID each time for VSX J012059.6+325544 (20 characters) or objects with shorter names. I thought this might be some browser/cache issue but clearing the cache on my computer did not resolve the situation. thanks, Carey (CCY)

Another problem?
KBJ's picture
KBJ
Offline
Joined: 2010-07-27

I just went to search Web Obs for recent observations of V1341 LMC, a recurrent nova I've been observing for a while (but not very recently for various reasons).  The search returns: "The star V1341 LMC cannot be found in our database".  I've submitted many fainter-than observations of it, as have others.  What goes?  Last time I looked it was it was gettable simply from the search box on the home page.  Thanks.

 

Rob Kaufman (KBJ)

Interesting.  Today,
KBJ's picture
KBJ
Offline
Joined: 2010-07-27

Interesting.  Today, searching for recent observations of V1341 LMC from the search box on the AAVSO front page I get this message:

"Proxy Error

The proxy server received an invalid response from an upstream server.
The proxy server could not handle the request GET /apps/webobs/results/.

Reason: Error reading from remote server".

I can bring up recent observations for other variables (checked 3 or 4 others).  If I type V1341 LMC in the search box and click "Search VSX" it brings up the variable OK:

http://www.aavso.org/vsx/index.php?view=results.get&ident=000-BCZ-165

But if I search for V1341 LMC from the VSX search facility I get "There were no records that matched the search criteria."

Rob

LMC V1341
wlp's picture
wlp
Offline
Joined: 2010-08-05

The official name of this variable is LMC V1341, not V1341 LMC.  In VSX, you will find it under the official name.  Because at AAVSO the "wrong" name had been used, some tweaks (the alias "AAVSO V1341 LMC") were needed to make it show up in VSP, WebObs, etc.  Apparently that no longer works from WebObs, but it is better to use the official name anyway.

Patrick

Thanks Patrick, much
KBJ's picture
KBJ
Offline
Joined: 2010-07-27

Thanks Patrick, much appreciated.  I was unaware that the name used by AAVSO (and RASNZ) was not the official one, and I'll refer to it under its proper title in future.

Cheers -

Rob

Another issue
pukemaru's picture
pukemaru
Offline
Joined: 2010-09-03

I have been entering individually, a number of observations this month and about 8 of them were duplicated when I went back to check. I pressed SUBMIT OBSERVATION just once each time. I have since deleted the second listing. Has anyone else had this problem?

Stephen [HSP]

WebObs bug
PYG's picture
PYG
Offline
Joined: 2010-07-08

I too have noted an irritating 'bug in WebObs.

I can upload hundreds of observations of a particular star over time using the 'file upload' option, but when I come to enter individual observations of that same star WebObs tells me it has no chart ID for that particular star.  This is not confined to those boring very long names either, but regular VS designations.

It's one of those things that I've been meaning to report for a long time but always seem to forget to do.

Gary [PYG]

  Stephen: next time it
willmcmain's picture
willmcmain
Offline
Joined: 2010-09-15

 

Stephen: next time it happens, don't delete the duplicate, and send me an email. I'll look into it.

Gary: can you give me examples of specific stars this happens for?

No Chart Found for This Star?
pukemaru's picture
pukemaru
Offline
Joined: 2010-09-03

Will, I have the same thing happening. eg I just entered an observation for 1RXS J023238.8-371812 and it said it had no record of the chart so I had to type in the chart number. Yet I have made 2 others obs of this star using the same chart this month.

And it's just happened again for SDSS J075117.00+100016.2

Regards

Stephen HSP

Stephen: next time it
pukemaru's picture
pukemaru
Offline
Joined: 2010-09-03

Will, it's just happened again - double entries.

KZ GEM 2013 Feb 12.4847 <14.7

VX FOR 2013 Feb 14.4000 <15.1

I'll leave it in your capable hands

Thx. Stephen [HSP]

Stephen, where are you seeing
willmcmain's picture
willmcmain
Offline
Joined: 2010-09-15

Stephen, where are you seeing the duplicates? I've checked WebObs, and I don't see duplicates for either of those observations.

Duplicate Entries
pukemaru's picture
pukemaru
Offline
Joined: 2010-09-03

Will, the duplicates have gone :-)

willmcmain wrote:

Stephen, where are you seeing the duplicates? I've checked WebObs, and I don't see duplicates for either of those observations.

Still having problems with "No Chart Message"
pukemaru's picture
pukemaru
Offline
Joined: 2010-09-03

Hi Will. I have just entered an observations for 1RXS J023238.8-371812 (and SDSS J033449.86-071047.8) and have been told again: "We cannot find a previous chart used for this object. Please enter the chart used.". But I have entered the chart several times.

Thx

Stephen [HSP]

Duplicate Entries
pukemaru's picture
pukemaru
Offline
Joined: 2010-09-03

Hi Will. Here is a jpeg showing some double entries from today. Kind regards

Stephen HSP

Charts created okay
weo's picture
weo
Offline
Joined: 2010-03-25

Hi Stephen (and Will),

I just tried to create charts for 1RXS J023238.8-371812 and SDSS J033449.86-071047.8, the stars you had trouble with last night. I was able to create charts without any trouble from my laptop at home. Maybe try your system again?

Good observing  -  Elizabeth Waagen

Charts created okay
pukemaru's picture
pukemaru
Offline
Joined: 2010-09-03

Hi Elizabeth.

I don't have a problem creating the charts. It's when I enter observations (individually) that the message comes up. It is like I have never entered data for those stars (and others with long names), and I have to type in the chart name every time. For 'ordinary' name eg VW Hyi, AX For etc, there is no problem. It's something about thos elong names that the AAVSO system doesn't like. And it's not just me. Someone else reported this error earlier in this forum.

Kind regards

Stephen [HSP]

Stephen, what is the name of
willmcmain's picture
willmcmain
Offline
Joined: 2010-09-15

Stephen, what is the name of the chart you're trying to access? If you go to http://www.aavso.org/vsp and put the name of the chart in the Chart ID field (under Advanced Options), what happens?

Edit: I'm still looking into the duplicates bug--turns out there is a script that deletes duplicates from the AID regularly, which is why they all disappear before I can get to them!

AAVSO 49 Bay State Rd. Cambridge, MA 02138 aavso@aavso.org 617-354-0484