Skip to main content

New VPhot Upload Wrinkle

10 posts / 0 new
Last post
clkotnik
clkotnik's picture
New VPhot Upload Wrinkle

I just ran into a new VPhot upload wrinkle - at least new to me.

Quick upload completes with the status shown in the screen shot - no error reported, but zero of one files uploaded.  Processing queue shows nothing being processed and 6 week old items in the queue.  Processed images shows only images I successfully uploaded last night.

Any suggestions?

Cliff

 

 

File Upload: 
MZK
MZK's picture
Upload Wrinkle

Cliff:

The upload issue you noted has been discussed recently by others. Check to see if your browser updated recently or active x changed? First thing is to try again LATER! It appears to be intermittent. :-(

The eight OLD zip.tmp files in queue are mine. They do not cause a problem but are removed manually, occasionally by George. Not to worry.

Ken

clkotnik
clkotnik's picture
Thanks

Thanks Ken.  I used the same PC, software, etc. last night with good results - hence the wait a bit probably applies.

Cliff

clkotnik
clkotnik's picture
My vote for intermittent

I tried the same images, PC, browser today and they upload fine.

Cliff

clkotnik
clkotnik's picture
Is Upload Clustered?

If the VPhot uploads are handled by a cluster, perhaps there is a bad server in the mix.

Cliff

SGEO
SGEO's picture
VPhot cluster

Oh I wish VPhot had a cluster! Alas, its just a hard-pressed Windows 2008 Server instance running the best it can. Plans are afoot to migrate this to Server 2016 which will make it a 64bit instance with a lot more ram. I believe this will address some of the chronic problems we have.

George

dmpa
VPHOT upload error

Hi everyone,

I'm just getting started with VPHOT, so please bear with me.

Yesterday I tried to upload some FITS files that were created by calibrating Canon DSLR RAW files and then saving the G channel as he FITS file.  When trying to upload using either the upload wiizard or Quick Uoload, I am getting a 404 error from the server:

Server Error

404 - File or directory not

Is there any maintenance going on with the VPHOT service or is there something else that I might be doing wrong?

Thanks,

Mike Durkin
DMPA

SGEO
SGEO's picture
VPhot 404 error

If it happens again, note the time so I can look for issues in the logs and report the file information, (name, size etc) and exactly what operations you performing. For a 404 error, also report the url that appears on your browser.

George

dmpa
VPHOT upload error

Hi George,

Thanks for getting back to me.  I just tried uploading an image file (P_CYG_02.fts) at about 1:53 PM Eastern time.

The URL in the browser bar was http://184.73.185.143/app/restricted/uploading/UploadWizStep2.aspx

I also opened up a Firefox debugging tool to see the HTTP requests and there seemed be be a couple dozen POST requests to the URL above, although they all returned a status code of 200.  The 404 error message "Flash object reported an HTTPError (404) attempting to upload file [P_CYG_02.fts]" would only show up near the upload status bar.   If it also helps my current source IP addess is 69.119.3.27

-Mike Durkin
DMPA

SGEO
SGEO's picture
VPhot upload issue

Thought it might be the extension, but .FTS is legal.

Can you get the file to me via a dropbox or google drive? Probably too big to email. Or you could try to ftp it to ftp.aavso.org/public

George
SGEO
sgeo@gasilvis.net

 

Log in to post comments
AAVSO 49 Bay State Rd. Cambridge, MA 02138 aavso@aavso.org 617-354-0484