Skip to main content

Time Series Error

7 posts / 0 new
Last post
mmannard
mmannard's picture
Time Series Error

I am new to using VPhot, and I was trying to do a time series and got this error. If someone could help me understand what's going wrong, I would greatly appreciate it!

File Upload: 
SGEO
SGEO's picture
VPhot error

The error capture that you sent gives some clues...a request to the MySQL db includes things that thought should be numbers and they are not.

Is there a sequence defined for the timeseries? Please post that (use Admin/Sequences and copy and paste)

And also post one of the files in the series.

George

SGEO

 

mmannard
mmannard's picture
Here is the sequence: Star

Here is the sequence:

Star 12 321.76361 46.61907 2_0 C 8.68422 8.68422
Star 10 321.87563 46.73445 2_0 C 8.68422 8.68422
Star 5 322.03373 46.63259 2_0 C 8.68422 8.68422
Star 4 322.12567 46.75298 2_0 C 8.68422 8.68422
Star 7 321.87506 46.70896 2_0 C 8.68422 8.68422
Star 6 321.91643 46.65162 2_0 C 8.68422 8.68422
Star 1 322.10212 46.67489 0 T 8.68422 8.68422 0 0 0
Star 11 321.93712 46.55546 2_0 C 8.68422 8.68422
Star 3 322.12470 46.67329 2_0 H 8.68422 8.68422
Star 2 322.23126 46.52522 2_0 C 8.68422 8.68422
Star 9 322.02417 46.55196 2_0 C 8.68422 8.68422
Star 8 322.10770 46.78990 2_0 C 8.68422 8.68422

 

And I attached a screenshot of the sequence and one of the files. Let me know if you can't view them.

mmannard
mmannard's picture
So I think I figured out part

So I think I figured out part of the problem: there was some kind of calibration error with all of the images I uploaded. They have all been corrected with zeroes, darks, and flats already, but the calibration square is red for all of them. Should I try to re-upload them? Or is there a way to figure out exactly why the calibration is marked red?

SGEO
SGEO's picture
VPhot error

The image file you posted here shows no record of calibration in its header.

It's a pretty old image, from 2009 using Maxim 4.51

Your original fault was in VPhot when going to do a time series. I'm puzzled that VPhot got that far given the image was uncalibrated and.

Did it have WCS showing green in the file list?

George

mmannard
mmannard's picture
VPhot Error

The WCS is green for all of the images. How can I go about calibrating the images?

SGEO
SGEO's picture
VPhot error

-To calibrate the images you would need to have the flats, darks and bias shots 

- The images may in fact be calibrated, just no notation in the FITS header.

- VPhot didn't seem to mind since it did try to do the timeseries; it failed when it went to save the results to the db.

So we're faced with a standard debug scenario. 

- How many images in the time series? Can you run a timeseries on a subset of the images?

You're welcome to share the images with SGEO on VPhot. I'm trying to solve problems on VPhot for the AAVSO.

George

Log in to post comments
AAVSO 49 Bay State Rd. Cambridge, MA 02138 aavso@aavso.org 617-354-0484